085 - 106 13 42

Letselschade advocaat nodig in Hoorn?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval bepalen in Hoorn

Na een bedrijfsongeval moet de aansprakelijkheid bedrijfsongeval vastgesteld worden. Bent u gevallen op uw werk en heeft u daar letsel aan overgehouden? Of heeft u een ongeluk gehad met een machine waar u mee werkt? Om de kosten voor de schade die is geleden vergoed te krijgen, moet er een aansprakelijke partij aangewezen worden. Een letselschade advocaat in Hoorn kan u hierbij helpen.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval vaststellen

In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk voor ongevallen die tijdens werktijd plaatsvinden. De werkgever is immers verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Deze verantwoordelijkheid gaat ver. Het bedrijf moet rekening houden met alle mogelijke gevaren. Zo moet er bijvoorbeeld op toegezien worden dat de geldende veiligheidsvoorschriften worden nageleefd door de werknemers.

Aansprakelijkheid werkgever

In andere gevallen is de aansprakelijkheid bedrijfsongeval lastiger te bepalen. Als de werknemer zelf onvoorzichtig was, kan de werkgever dan ook aansprakelijk worden gesteld? Na een bedrijfsongeval heeft de werkgever een bewijslast. Kan het bedrijf bewijzen dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen en dat ze het ongeval niet hadden kunnen voorkomen? Dan zijn zij niet aansprakelijk. Veel situaties zijn complex en vallen in een grijs gebied.

Werkgever aansprakelijk stellen voor schade

Om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt, is het goed om een letselschade advocaat in te schakelen. Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen? In Hoorn en in de omgeving van Hoorn biedt Letselschade Advocaat Laseur u perspectief. Wij hebben veel ervaring met letselschadezaken na een bedrijfsongeval en staan u graag bij.

 

Uw letselschade advocaat

Letselschade Advocaat Laseur is opgericht om letselschadeslachtoffers optimaal te kunnen bedienen. De missie van het kantoor is om letselschadeslachtoffers alle zorgen uit handen te nemen. Het fundament in de relatie tussen u en de advocaat is vertrouwen!

 

Waarom Letselschade Advocaat Laseur?

  • Wij komen graag bij u langs
  • Erkende kwaliteit: lid van LSA en WAA
  • U als slachtoffer staat centraal

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo en Den Helder.

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade is schade als gevolg van fysiek of geestelijk letsel waarvoor iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld.

Wat zijn de oorzaken?
Letselschade kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Denk aan een ongeluk in het verkeer, een ongeval op het werk, slechte arbeidsomstandigheden, een medische fout, een productiefout, een geweldsdelict of bijvoorbeeld een agressieve hond.

Ik heb letselschade, wat moet ik doen?

Het belangrijkste is om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Hoe later u dat namelijk doet, hoe moeilijker het is om uw schade te verhalen.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Als voldoende duidelijk is dat de andere partij aansprakelijk is, dan ontvangt u een schadevergoeding van (de verzekeraar van) deze partij voor de geleden schade. Soms zijn beide partijen gedeeltelijk aansprakelijk. In dat geval wordt een deel van de geleden schade vergoed.

Welke schade wordt vergoed?

Uw letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Materiële schade zijn vermogenskosten die u heeft ondervonden, zoals inkomsten verlies, (onvergoede) medische kosten, kosten voor een huishoudelijke hulp of reparatiekosten van uw auto. Bij immateriële schade kunt u denken aan lichamelijk of geestelijk letsel, schade aan de eer of goede naam of aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de vergoeding voor de immateriële schade. Bij de bepaling van de hoogte van het smartengeld wordt gekeken naar het aantal en type medische behandelingen, de duur van opname en het genezingsproces, verminkingen en littekens, de leeftijd van het slachtoffer en de invloed die de klachten hebben op werk, studie en hobby’s, zowel nu als in de toekomst.

Wat kost het inschakelen van een letselschade advocaat?

In de meeste gevallen kost u dat niets. De kosten voor het inschakelen van juridische hulp worden namelijk ook verhaald op de aansprakelijke partij. Alleen bij gedeelde of niet bewezen aansprakelijkheid zijn er voor u kosten aan verbonden.

Hoofdvestiging