072 - 879 60 13

Letselschade advocaat nodig in Hoorn?

Recht op smartengeld na ongeval in Hoorn?

In sommige gevallen is het mogelijk om naast een vergoeding voor fysiek letsel, ook een vergoeding te krijgen voor psychisch letsel. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een trauma heeft opgelopen, blijvende littekens heeft of blijvend letsel waardoor u bepaalde hobby’s niet meer kunt beoefenen. Deze vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Bel gerust onze letselschade advocaat in Hoorn indien u hulp nodig heeft.

Hoogte van smartengeld

Hoewel het dan om immateriële schade gaat en vaak niet direct aan het slachtoffer is te zien, kan dit wel grote impact op uw leven hebben. Of u recht heeft op smartengeld en wat de hoogte van het bedrag zou zijn is afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn onder andere:

  •  De aard en ernst van het letsel
  •  De intensiteit en duur van de behandeling
  •  In hoeverre het letsel blijvend is
  •  De mate waarin u arbeidsongeschikt bent geworden
  •  De gederfde levensvreugd

Daarom is het verstandig om Letselschade Advocaat Laseur in te schakelen, zodat wij u kunnen helpen bij het verkrijgen van de morele schadevergoeding waar u recht op heeft.

Hulp bij vergoeding psychische schade

Wij zijn uw specialist op het gebied van smartengeld claimen in Hoorn en omstreken. Wij hebben hier ruime ervaring mee en kunnen samen met u kijken wat uw rechten en mogelijkheden zijn op het verkrijgen van een vergoeding. Neem daarom contact met ons op voor vragen, meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Uw letselschade advocaat

Letselschade Advocaat Laseur is opgericht om letselschadeslachtoffers optimaal te kunnen bedienen. De missie van het kantoor is om letselschadeslachtoffers alle zorgen uit handen te nemen. Het fundament in de relatie tussen u en de advocaat is vertrouwen!

 

Waarom Letselschade Advocaat Laseur?

  • Wij komen graag bij u langs
  • Erkende kwaliteit: lid van LSA en WAA
  • U als slachtoffer staat centraal

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo en Den Helder.

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade is schade als gevolg van fysiek of geestelijk letsel waarvoor iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld.

Wat zijn de oorzaken?
Letselschade kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Denk aan een ongeluk in het verkeer, een ongeval op het werk, slechte arbeidsomstandigheden, een medische fout, een productiefout, een geweldsdelict of bijvoorbeeld een agressieve hond.

Ik heb letselschade, wat moet ik doen?

Het belangrijkste is om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Hoe later u dat namelijk doet, hoe moeilijker het is om uw schade te verhalen.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Als voldoende duidelijk is dat de andere partij aansprakelijk is, dan ontvangt u een schadevergoeding van (de verzekeraar van) deze partij voor de geleden schade. Soms zijn beide partijen gedeeltelijk aansprakelijk. In dat geval wordt een deel van de geleden schade vergoed.

Welke schade wordt vergoed?

Uw letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Materiële schade zijn vermogenskosten die u heeft ondervonden, zoals inkomsten verlies, (onvergoede) medische kosten, kosten voor een huishoudelijke hulp of reparatiekosten van uw auto. Bij immateriële schade kunt u denken aan lichamelijk of geestelijk letsel, schade aan de eer of goede naam of aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de vergoeding voor de immateriële schade. Bij de bepaling van de hoogte van het smartengeld wordt gekeken naar het aantal en type medische behandelingen, de duur van opname en het genezingsproces, verminkingen en littekens, de leeftijd van het slachtoffer en de invloed die de klachten hebben op werk, studie en hobby’s, zowel nu als in de toekomst.

Wat kost het inschakelen van een letselschade advocaat?

In de meeste gevallen kost u dat niets. De kosten voor het inschakelen van juridische hulp worden namelijk ook verhaald op de aansprakelijke partij. Alleen bij gedeelde of niet bewezen aansprakelijkheid zijn er voor u kosten aan verbonden.

Hoofdvestiging